18 juni 2012

Sommer på flaske 1

Hyldetræet i baghaven er efterhånden blevet så stort, at vi kan høste blomsterskærme nok til at lave saft. Så nu skal det være!


Hyldetræet med masser af nyudsprungne blomsterskærme

50 hyldeblomstskærme fylder egentlig ikke ret meget

Selvom det kræver godt med tålmodighed, tog jeg mig god tid
til at klippe de små blomster af helt tæt, så der kommer så
lidt af stilkene med som muligt for at give den reneste smag.

Fire øko-citroner skåret i skiver + skallen skåret i strimler
med et julienne-jern

To liter vand og et kilo rørsukker kogt til sukkeret er opløst.
Derefter tilføjede jeg citronskiver, skal og hyldeblomster,
slukkede for blusset og stillede det til afkøling.


  

Nu skal det trække i fire dage i køleskabet, inden det skal sies og hældes på flasker. Fortsættelse følger...

Ingen kommentarer: