I forsommeren tømte vi kompostbeholderen helt og brugte al den lækre, færdige kompost i køkkenhaven og nogle af bedene. Og så startede vi ellers forfra. Mere ambitiøst og systematisk end tidligere. Og med den rette (troede vi) blanding af køkkenaffald, græs- og hækafklip og smågrene. Hver dag har vi trofast været forbi med minimum en skålfuld agurkerester, løgskaller, vandmelonskorper, æblekernehuse, kartoffel- og gulerodsskræller mm.
Og hvad er belønningen? MYRER i komposten! Og det er (har jeg researchet mig frem til) tegn på at komposten er for tør. ARGH!
Før i tiden komposterede vi helt tilfældigt og nærmest med bind for øjnene. Det udviklede sig til den lækreste, fine kompost. Men nu hvor vi virkelig gør os umage, går det galt.
Det er bare så typisk.
Så nu har jeg vandet komposten godt og grundigt igennem. Forhåbentlig hjælper det. Vi skulle jo gerne have rigelige mængder frisk kompost til foråret, når køkkenhaven skal udvides.
Og hvad er belønningen? MYRER i komposten! Og det er (har jeg researchet mig frem til) tegn på at komposten er for tør. ARGH!
Før i tiden komposterede vi helt tilfældigt og nærmest med bind for øjnene. Det udviklede sig til den lækreste, fine kompost. Men nu hvor vi virkelig gør os umage, går det galt.
Det er bare så typisk.
Så nu har jeg vandet komposten godt og grundigt igennem. Forhåbentlig hjælper det. Vi skulle jo gerne have rigelige mængder frisk kompost til foråret, når køkkenhaven skal udvides.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar