Siden jeg fik min første chiliplante af nogle venner har jeg været dybt fascineret af denne plante.
Sidste år indkøbte vi ti forskellige sorter hos Gartneri Toftegaard. Desværre overlevede kun tre af planterne et sejlivet angreb af spindemider. Heldigvis nåede jeg at høste frø fra tre af planterne: Citronchili, Sweet Banana og Ungarsk Land. Dem såede jeg i januar og de vokser som ukrudt. Det varer ikke længe før de står med deres første blomster.
De tre overlevende planter er kommet sig fuldkommen. Det spændende er at ingen af disse planter nåede at bære frugt sidste år. Men to af dem har allerede båret blomster længe og står nu med de første små frugter, og den sidste er lige begyndt at blomstre.
Den ene er en Early Jalapeño, som er oplagt at sylte og bruge til mexicansk mad. Den anden er en Peruvian Purple, som nærmest er en lille busk. Den får et væld af smukke lilla blomster og den umodne frugt er kulsort. Jeg tror nok frugten bliver rød, når den modnes, men er ikke sikker. Det skal blive spændende. Den sidste er jeg mest spændt på. Det er en Chocolate Scotch Bonnet. Den er fra Habanero-familien og er blandt de allerstærkeste sorter. Som navnet afslører skulle den have en smag af chocolade. Meget interessant.
I år har jeg købt frø af fem forskellige sorter, som jeg såede i marts. Den ene er begyndt at spire, men resten lader endnu vente på sig. Jeg glæder mig.
Sidste år indkøbte vi ti forskellige sorter hos Gartneri Toftegaard. Desværre overlevede kun tre af planterne et sejlivet angreb af spindemider. Heldigvis nåede jeg at høste frø fra tre af planterne: Citronchili, Sweet Banana og Ungarsk Land. Dem såede jeg i januar og de vokser som ukrudt. Det varer ikke længe før de står med deres første blomster.
De tre overlevende planter er kommet sig fuldkommen. Det spændende er at ingen af disse planter nåede at bære frugt sidste år. Men to af dem har allerede båret blomster længe og står nu med de første små frugter, og den sidste er lige begyndt at blomstre.
Den ene er en Early Jalapeño, som er oplagt at sylte og bruge til mexicansk mad. Den anden er en Peruvian Purple, som nærmest er en lille busk. Den får et væld af smukke lilla blomster og den umodne frugt er kulsort. Jeg tror nok frugten bliver rød, når den modnes, men er ikke sikker. Det skal blive spændende. Den sidste er jeg mest spændt på. Det er en Chocolate Scotch Bonnet. Den er fra Habanero-familien og er blandt de allerstærkeste sorter. Som navnet afslører skulle den have en smag af chocolade. Meget interessant.
I år har jeg købt frø af fem forskellige sorter, som jeg såede i marts. Den ene er begyndt at spire, men resten lader endnu vente på sig. Jeg glæder mig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar